Medifon

Medifon on Suomen Apteekkariliiton omistama yhtiö, joka toimii lääke- ja terveysalan tukkukauppana, jakelijana sekä maahantuojana.

Medifon vastaa APTEEKKI-tuotesarjan kehittämisestä ja markkinoinnista.

Medifonin historia

Suomen Apteekkariliiton omistama Medifon perustettiin vuonna 1981 apteekkien erikoistarvikkeiden ja yleisten kauppatavaroiden tukkuliikkeeksi. Alkuvuosina Medifonissa myytiin esimerkiksi kilotavarana lääkkeiden raaka-aineita, kuten ibuprofeenia, asetyylisalisyylihappoa ja kofeiinia.

Medifon on vuosien varrella hankkinut apteekkien käyttöön myös laajan valikoiman apteekkien arkeen kuuluvia erikoistuotteita, kuten lääkkeenvalmistukseen ja lääkkeenkäsittelyyn liittyviä välineitä.

Toiminta oli pienimuotoista vielä 2010 -luvun alussa. Neljä työntekijää ja parinkymmenen neliön varastohuone mahtuivat helposti Apteekkariliiton tiloihin Helsingin keskustassa.

Vuoden 2012 alussa yhtiön strategia uudistettiin niin, että se pystyy tukemaan paremmin Apteekkariliiton jäsenapteekkien liiketoimintaa sekä vastaamaan toimintaympäristön muutoksiin. Tuote- ja palveluvalikoiman sekä jakeluliikenteen kasvaessa yhtiö on moninkertaistanut liikevaihtonsa ja henkilöstömääränsä. Nykyisin Medifon Oy on yksi merkittävimmistä terveysalan toimijoista Suomessa.

Toimintavolyymin kasvu on vienyt yrityksen asteittain yhä kauemmas Helsingin keskustasta. Nykyiset modernit toimitilat Espoon Juvanmalmilla mahdollistavat toimintavolyymin kasvattamisen pitkälle tulevaisuuteen.

Elintarvikevalvonnan Oiva-raportti: 

Hae yrityksiä – Oivahymy